Nasza misja

Fundacja Wolność Pasja Przygoda powstała, aby wspierać edukację i wychowanie dzieci i młodzieży w duchu wartości chrześcijańskich. Chcemy realizować cele Fundacji m.in. przez wspieranie edukacji domowej i alternatywnej w Polsce, powołanie drużyn skautowskich czy organizację spotkań i wydarzeń kulturalnych.

Zarząd i Radę fundacji tworzą osoby, którym bliskie jest dobro dzieci oraz troska o rodzinę jako główną komórkę życia społecznego. Naszym marzeniem i celem jest stworzenie miejsca szerokiego wsparcia i inspiracji dla edukacji, rodzicielstwa oraz aktywności społecznej.

Zaangażuj się

Jeśli chcesz zaangażować się w nasze działania, możesz to zrobić na kilka sposobów, np.:

Podziel się wiedzą

Jesteś ekspertem w jakiejś dziedzinie? Masz ciekawe umiejętności? Chcesz spędzić czas w wartościowy sposób? Skontaktuj się z nami i poprowadź warsztaty, zajęcia lub wykład.

Weprzyj materialnie

Aby nasze cele mogły być realizowane potrzebujemy materiałów dydaktycznych oraz funduszy m.in. na ciekawe zajęcia, wsparcie potrzebujących lub rekreację dla dzieci i młodzieży.

Wolontariat

Masz ciekawy pomysł lub propozycję? Jesteśmy otwarci na kreatywne i pełne pasji osoby, którym bliskie są idee związane z naszymi celami. Zadzwoń, umów się, porozmawiajmy!

Zarząd Fundacji

Damian Małaszewski